Yinthe de Lange winnaar Twenteranddictee 2023

Gepubliceerd op: 16 november 2023 15:36

Op 14 november werd voor de negentiende keer het Twenteranddictee georganiseerd door Bibliotheek Twenterand. In een volle raadzaal van het gemeentehuis in Vriezenveen gingen maar liefst 31 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van zestien verschillende basisscholen met elkaar de strijd aan voor de titel: Spellingskampioen Gemeente Twenterand.

Na het openingswoord door wethouder Mark Paters bogen de leerlingen zich over een invuldictee. Ze hoefden alleen de moeilijke woorden op te schrijven. Daniëlle Bakhuis, schrijfster van jeugdboeken, heeft het dictee dit jaar samengesteld. Het dictee ging over de populaire app TikTok en werd voorgelezen door Mark Engbers. 

Onder leiding van een deskundige jury, bestaande uit Gerda Dorman,  Marijke Spoor en Henk Bos, werden alle dictees nagekeken. Na een spannende barrage voor een volle zaal om de derde plek was het tijd voor de prijsuitreiking. 

Yinthe de Lange uit groep 7 van de Shalom in Vriezenveen veroverde de eerste plek. Zij mag zich een jaar lang “Spellingskampioen Gemeente Twenterand” noemen. Jouk Kok werd tweede. Hij zit in groep 8 van de Bogermanschool in Vriezenveen. Op de derde plek eindigde Thomas Stegeman uit groep 8 van de Maten in Den Ham. De prijswinnaars gingen naar huis met een beker en een boekenbon.