Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 11)

 • Een geslaagd oogcafe in Bibliotheek Vriezenveen Bekijk details

  28 mei 2023

  Het allereerste oogcafe in Vriezenveen kan terugkijken op een geslaagde ochtend. Maar liefst dertien mensen hadden zich aangemeld voor de bijeenkomst in de bibliotheek in Vriezenveen. Ook vertegenwoordigers van het Oogcafé Hengelo, Oogvereniging Overijssel en Evenmens Twenterand waren aanwezig.

 • SCOOR EEN BOEK! eindscore bekend! Bekijk details

  24 mei 2023

  In de afgelopen 8 weken hebben 150 kinderen van basisscholen in Twenterand veel leeskilometers gemaakt. Bij het leesproject Scoor een Boek! werkt de bibliotheek Twenterand samen met Heracles Almelo en de basisscholen. Tijdens de sportieve afsluiting deze week op het voetbalveld van DOS’37 in Vriezenveen werd de eindscore voor Twenterand bekend gemaakt. In totaal hebben de leerlingen in 8 weken tijd 1.222 boeken gelezen, dat is gemiddeld 8 boeken per leerling. Een geweldige score!

 • Afsluiting scoor een Boek! Bekijk details

  26 april 2023

  De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 5/6 zoveel mogelijk boeken gelezen ('gescoord') voor het project 'Scoor een Boek!'.

 • Opening de Bibliotheek op School op OBS de Schakel Bekijk details

  29 maart 2023

  Wethouder Mark Paters heeft onlangs de Bibliotheek op School van OBS de Schakel geopend, die vanaf nu de naam "Boekenland" draagt, een naam bedacht door Sep Tienstra, een leerling uit groep 4.

 • Nieuw: Autismecafé in Bibliotheken Twenterand Bekijk details

  19 maart 2023

  In samenwerking met het Autisme Trefpunt Twenterand ( ATT) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert Bibliotheek Twenterand het Autismecafé.

 • Start Handwerkclub ‘CreaTheek’ in Den Ham Bekijk details

  12 maart 2023

  Hou je van handwerken en wil je ook graag andere mensen ontmoeten? Dat kan! Vanaf april start handwerkclub ‘CreaTheek’ in Bibliotheek Den Ham.

 • Jonas uit Vroomshoop wint regionale voorleeswedstrijd! Bekijk details

  24 februari 2023

  Noa Maasse van basisschool Guido de Brés uit Ommen en Jonas van Engelen van CBS Nieuwoord uit Vroomshoop hebben de regionale voorleeswedstrijd in Ommen gewonnen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen nu op 6 april de regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht worden zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!

 • Herstart Studiekring Vroomshoop Bekijk details

  8 februari 2023

  Een studiekring is een vaste groep van 50-plussers die 2 uur bij elkaar komt om verschillende onderwerpen te bespreken. Een bijeenkomst bestaat uit ‘een rondje actualiteiten’, de bespreking van een samen gekozen onderwerp en een discussie. Doel is om samen op een plezierige manier op de hoogte van allerlei ontwikkelingen en zo “intellectueel actief” mogelijk te blijven.

 • Jim is kinderdichter van Twenterand! Bekijk details

  29 januari 2023

  Wat was het een geweldige finale van de gedichtenwedstrijd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Dit evenement gekoppeld aan de landelijke Gedichtendag is een jaarlijkse traditie en werd inmiddels voor de negentiende keer georganiseerd door de bibliotheek Twenterand.

 • De Sjors activiteitenboekjes zijn uitgedeeld! Bekijk details

  20 januari 2023

  Afgelopen week werden de eerste activiteitenboekjes Sjors Sportief en Creatief uitgedeeld op de scholen in Twenterand.

Paginanavigatie