Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 26)

 • Hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  29 januari 2023

  Bibliotheek Twenterand organiseert samen met Stichting ZorgSaam in maart belastingspreekuren. Deze dienst wordt aangeboden aan mensen die een eenvoudige aangifte hebben. De consulenten controleren ook of er recht op toeslagen bestaat.

 • Jim is kinderdichter van Twenterand! Bekijk details

  29 januari 2023

  Wat was het een geweldige finale van de gedichtenwedstrijd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Dit evenement gekoppeld aan de landelijke Gedichtendag is een jaarlijkse traditie en werd inmiddels voor de negentiende keer georganiseerd door de bibliotheek Twenterand.

 • OV spreekuren en informatie Bekijk details

  25 januari 2023

  Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker, omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd of wilt u eens met de haltetaxi op pad? Of heeft u een speciale vraag? Bezoek dan vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in klein groepsverband met leeftijdsgenoten.

 • Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  23 januari 2023

  Voorlezen beleef je samen! Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd

 • De Sjors activiteitenboekjes zijn uitgedeeld! Bekijk details

  20 januari 2023

  Afgelopen week werden de eerste activiteitenboekjes Sjors Sportief en Creatief uitgedeeld op de scholen in Twenterand.

 • Wereld Brailledag in Bibliotheek Vriezenveen Bekijk details

  4 januari 2023

  Op Wereld Brailledag heeft Rick Brink het CDA verkiezingsprogramma in braille overhandigd aan Jeanet Kikkert. Rick Brink uit Hardenberg is de kandidaat-lijsttrekker van het CDA bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in maart. Jeanet Kikkert is de initiatiefnemer van de lotgenotengroep blinden en slechtzienden in Twenterand. Deze groep ontmoet elkaar regelmatig in de bibliotheek in Vriezenveen waar het verkiezingsprogramma dan ook werd overhandigd aan Jeanet.

 • Afwijkende openingstijden tijdens de feestdagen Bekijk details

  28 november 2022

  Gedurende de feestdagen hebben de vestigingen van Bibliotheek Twenterand andere openingstijden dan gebruikelijk. Op welke dagen we afwijkende openingstijden hebben, dat lees je hieronder.

 • Thomas Stegeman wint Twenteranddictee Bekijk details

  24 november 2022

  Wat was het weer een spannende spellingswedstrijd in een volle raadzaal van het gemeentehuis van Twenterand. Op 22 november werd daar voor de achttiende keer het Twenteranddictee gehouden. De Bibliotheek Twenterand was verheugd dat 30 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van zeventien basisscholen de strijd met elkaar aangingen voor de titel Spellingskampioen Gemeente Twenterand.

 • Twenteranddictee in het gemeentehuis Bekijk details

  21 november 2022

  Op dinsdag 22 november wordt in de raadzaal van het gemeentehuis in de gemeente Twenterand, weer het Twenteranddictee voor basisschoolleerlingen gehouden.

 • Digitale hulp thuis voor senioren Bekijk details

  4 november 2022

  Bent u één van die senioren die een Ipad (Tablet), computer en telefoon wil gebruiken. Wilt u ook appen of beeldbellen? Een vrijwilliger van de Bibliotheek komt bij u thuis om u te helpen. Misschien is dat maar één keer nodig, maar de vrijwilliger kan ook een vaker even langs komen.

Paginanavigatie