SCOOR EEN BOEK! Eindscore bekend!

Gepubliceerd op: 17 mei 2024 16:00

In de afgelopen 8 weken hebben ruim 300 kinderen van verschillende basisscholen in de gemeente Twenterand heel veel leeskilometers gemaakt. Bij het leesproject Scoor een Boek! werkt BibliotheekTwenterand samen met Heracles Almelo en de basisscholen.

Leerlingen uit groep 5 en 6 zijn op een speelse manier uitgedaagd om zoveel mogelijk boeken te lezen. De afgelopen weken hing er in iedere deelnemende groep een poster. Voor elk gelezen boek werd een sticker geplakt. Op deze manier konden de kinderen zien hoeveel er “gescoord” werd in de klas.

Via wekelijkse videoboodschappen van Michael Brouwer, keeper van Heracles Almelo, werden de leerlingen aangemoedigd om zoveel mogelijk te lezen. Het project is net zo opgebouwd als een voetbalwedstrijd. Het begint met een aftrap, halverwege is het rust en het project eindigt met het fluitsignaal.

Deze week klonk het fluitsignaal, een sportieve afsluiting op het voetbalveld van DOS '37 in Vriezenveen. Dit jaar zijn er door de deelnemende kinderen 1561 boeken gelezen tijdens dit project. Een geweldige score!

Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal!