Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Lasercut je eigen lamp

9 - 12 jaar
Lasercut je eigen lamp

In samenwerking met bibliotheek Twenterand organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij bibliotheek Vroomshoop kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Bibliotheek vanaf 1 juli meer open !