Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Gedichtendag

Donderdag 31 januari is het Landelijke Gedichtendag. De bibliotheken in Twenterand geven opnieuw aandacht aan deze dag door de organisatie van de gemeentelijke gedichtenwedstrijd.

Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen de Bron, Elthetoschool, de Fontein locaties Oranjestraat en Hoofdweg, de Blokstoeke, de Smithoek, 't Groeipunt en de Maten hebben op school mooie gedichten gemaakt. Dit jaar was er vooraf geen thema gekozen, zodat in de klas kon worden aangesloten bij een thema dat op dat moment centraal stond.  In de afgelopen maanden zijn er veel gedichten geschreven. Al deze gedichten zijn gelezen en uiteindelijk zijn er 17 dichters genomineerd.

Wie wint de gedichtenwedstrijd in Twenterand?
De genomineerde leerlingen mogen tijdens de gedichtendag hun gedicht voordragen aan alle supporters en een jury. Deze jury gaat niet alleen de gedichten beoordelen maar ook letten op het voordragen van de gedichten.

De Gedichtendag wordt op 31 januari gevierd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Het begint om 16.00 uur en we verwachten een uur later bekend te kunnen maken wie een jaar lang “Kinderdichter van Twenterand” is.