Onderwijs

Educatieve producten op Bibliowijzer

De Bibliotheken van Overijssel hebben sinds kort een nieuwe website waar u al onze educatieve producten vindt: Bibliowijzeroverijssel.nl.

Neem een kijkje op Bibliowijzeroverijssel.nl voor het complete productaanbod!

De Bibliotheek werkt al jaren samen met educatieve instellingen. We bezorgen kinderen leesplezier, we maken ze beter in lezen, helpen ze aan informatievaardigheden en laten ze slim met media omgaan. Daarvoor hebben we landelijk ontwikkelde programma’s zoals BoekStart en de Bibliotheek op school, plus een breed aanbod aan producten en diensten op maat.

Alle producten zijn afgestemd op de leerdoelen van onze partners. We noemen dit aanbod de doorgaande lijn Lezen & Mediawijsheid, met producten voor kinderen van 0 tot 18 jaar, maar ook voor ouders en professionals.

 

 

Gezamenlijk productaanbod
De Bibliotheken in Overijssel werken veel samen. We ontwikkelen bijvoorbeeld samen onze educatieve programma’s. Sinds april 2016 zijn deze te bekijken en te bestellen op een nieuwe website: Bibliowijzeroverijssel.nl

Producten op doelgroep en thema
Bibliowijzer is een gebruiksvriendelijk bestelplatform, waarmee u gemakkelijk producten vindt waar u naar op zoek bent. Met de handige filters maakt u een keuze op doelgroep en op thema’s, zoals ‘zoeken en vinden’ of ‘discussiëren en ontmoeten’.

Met u in gesprek
Het overzicht op Bibliowijzer is handig, maar voor ons is het belangrijk om in te zoomen op uw situatie en te weten welke vragen u heeft. We bekijken graag met u samen welke producten passen bij uw programma rondom leesbevordering en mediawijsheid.

Wilt u een geheel vrijblijvende afspraak maken om eens te bespreken wat de Bibliotheek voor u kan betekenen? Of heeft u vragen over het productaanbod? Dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen.


Meer weten?


Ria van der Wielen
Consulent Jeugd & Onderwijs
Openbare Bibliotheek Twenterand
(0546)65 93 65 of
(0546)56 23 82