Makkelijk Lezen Plein (MLP)

mlpEen op de tien kinderen in het Nederlandse onderwijs heeft moeite met lezen. Omdat het hen zoveel inspanning kost, lezen deze kinderen nauwelijks.
Een lastig probleem voor docenten, intern begeleiders en ouders. Want als lezen moeilijk gaat, is oefening juist van belang.
Voor kinderen van 8 tot 13 jaar met leesproblemen is er nu het Makkelijk Lezen Plein met spannende boeken, luisterboeken, dvd's, daisyroms, cdroms, informatie over hulpmiddelen en ondersteuning.

Meer informatie
Op de site www.makkelijklezenplein.nl is meer informatie te vinden. De site, bedoeld voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten, bevat een overzicht van media die geschikt zijn voor kinderen met leesproblemen, tips om kinderen aan het lezen te krijgen of te ondersteunen bij het leren en links naar sites over leesproblemen.

Meer informatie over dyslexie vindt u ook op steunpunt dyslexie

Een Makkelijk Lezen Plein is er in alle vestigingen van de Openbare Bibliotheek Twenterand.

Als het lezen je niet zo gemakkelijk af gaat -om welke reden dan ook- dan kun je toch plezier krijgen in het lezen. Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) heeft namelijk een groot aantal boeken dat aangepast is op jouw manier van lezen, waardoor het weer leuk wordt. Vraag gerust bij de balie of iemand je wil helpen bij een keuze.