Thomas Stegeman wint Twenteranddictee

Gepubliceerd op: 24 november 2022 16:12

Wat was het weer een spannende spellingswedstrijd in een volle raadzaal van het gemeentehuis van Twenterand. Op 22 november werd daar voor de achttiende keer het Twenteranddictee gehouden. De Bibliotheek Twenterand was verheugd dat 30 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van zeventien basisscholen de strijd met elkaar aangingen voor de titel Spellingskampioen Gemeente Twenterand.

Het dictee was evenals eerdere jaren samengesteld door Gerrit Lemans, gepensioneerd docent Nederlands en hij las het ook zelf voor. Er werd gebruik gemaakt van een invuldictee, waarbij de leerlingen alleen de moeilijke woorden moesten invullen. Dit keer ging de tekst van het dictee over de periode na corona.

Toen alle dictees waren nagekeken, onder leiding van een deskundige jury, bestaande uit Marijke Spoor, Gerda Dorman en Henk Bos, werd duidelijk dat de winnaar slechts 3 fout had gemaakt. De eerste prijs werd uitgereikt aan Thomas Stegeman van groep 7 van de Maten in Den Ham. De tweede plaats met 4 fout was voor Suze Veneberg ook uit groep 7 van de Willibrordusschool in Vroomshoop. De derde plaats was voor Mijntje Maat uit groep 8 van Nieuwoord in Vroomshoop. De winnaar ging naar huis met een beker en een boekenbon.