Aftrap van Avondschool Vroomshoop een groot succes!

Gepubliceerd op: 15 september 2023 10:15

Op dinsdag 12 september is de Avondschool Vroomshoop met veel enthousiasme van start gegaan. Ruim 90 deelnemers stroomden samen naar CSG Het Noordik om zich in te schrijven voor een van de acht boeiende cursussen die worden aangeboden.

De aula van CSG Het Noordik bruiste van de gezelligheid, met nieuwsgierige deelnemers, enthousiaste docenten en toegewijde vrijwilligers.
Onder het genot van een kop koffie en feestelijk gebak werd er druk gepraat, informatie gedeeld en werden alle beschikbare cursussen bekeken.

De Avondschool is een initiatief georganiseerd door Bibliotheek Twenterand, Het Taalpunt en Het Noordik. De lessen starten op dinsdag 19 september gedurende een periode van twaalf weken. De deelnemers hebben een ruime keuze aan cursussen, variërend van bloemschikken tot de Engelse taal en van timmeren tot koken; werkelijk voor ieder wat wils.

Dianne Companje, coördinator van het Taalpunt, opende de avond met een welkomstwoord en wat algemene uitleg waarna het inschrijven kon beginnen.

De initiatiefnemers zijn positief verrast over de opkomst op deze eerste inschrijfavond. Birgit Olthof, Teamleider Onderwijsondersteunend Personeel bij
Het Noordik zegt: “De Avondschool belooft niet alleen een leerzame ervaring te worden, maar ook een geweldige gelegenheid om nieuwe vaardigheden te
ontwikkelen en sociale contacten te leggen.”

Volgens Bernadette Wilms, Coördinator Participatie en Ontwikkeling bij Bibliotheek Twenterand laat het succes van de Avondschool Vroomshoop zien dat er een grote behoefte is aan educatie en gemeenschapsbetrokkenheid in de regio.

Wil je meer weten over de Avondschool en hoe je kunt meedoen? Kijk dan op de Facebookpagina van Avondschool Vroomshoop of mail naar avondschool@bibliotheektwenterand.nl.
Iedereen is welkom om mee te doen en nieuwe dingen te ontdekken!