Tim Kunst en Linde Smit: Kinderdichters 2021 in Twenterand!

Tim Kunst en Linde Smit:  Kinderdichters 2021 in Twenterand!

Wat was het dit jaar een bijzondere finale van de gedichtenwedstrijd voor de leerlingen uit groep 5 en 6 in Twenterand. Dit evenement gekoppeld aan de landelijke Gedichtendag is een jaarlijkse traditie en werd inmiddels voor de zeventiende keer georganiseerd door de bibliotheek Twenterand.

Het werd een spannende strijd tussen de 11 scholen en de 19 genomineerde dichters uit de groepen 5 en 6. Dit jaar konden de kinderen het gedicht helaas niet voorlezen aan het publiek. Nu moesten ze een filmpje van het voordragen van het gedicht insturen naar de Bibliotheek Twenterand.

De jury, bestaande uit Marina Arbouw (Theater Turf), Dirry van de Grampel en Marieke Stegeman (Bibliotheek Twenterand), ging aan de slag met het lezen van de gedichten en het bekijken van de filmpjes. Uiteindelijk waren er twee gedichten die de meeste indruk maakten op de jury. Vooral volgens de jury doordat je na het lezen van het gedicht het verhaal voor je ziet en er een duidelijke kop en staart aan het gedicht zat. Uiteindelijk besliste de jury, voor het eerst sinds de start van de gedichtenwedstrijd, dat er dit jaar twee winnaars zijn.

Dat zijn Linde Smit met het gedicht ‘Zee’ uit groep 6 van basisschool Eltheto in Vriezenveen
en Tim Kunst met het gedicht ‘Ruzie’ uit groep 5 van De Fontein Hoofdweg in Westerhaar.
Linde en Tim zijn Kinderdichter 2021 in Twenterand.

Bekijk hier de jury uitslag en de filmpjes van Linde en Tim

De filmpjes van Linde Smit en Tim Kunst:

Ruzie Tim                                        zee Linde