Maandelijkse techniek workshops voor kids in de bibliotheek!

De bibliotheek Twenterand is deze maand gestart met het programmeren van maandelijkse workshops rond techniek voor kids. Naast het bestaande aanbod van High Tech workshops in de schoolvakanties, worden nu ook maandelijkse workshops aangeboden aan alle kinderen in Twenterand.

Vanuit de Twentse Maakplaatsen in de 14 Twentse gemeenten en in samenwerking met Tetem wordt een maandelijks activiteitenprogramma voor kids in de bibliotheek Vriezenveen ingepland. De workshops zijn gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is of wil worden, krijgt via de Maakplaatsen de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen, letterlijk om de hoek!
De allereerste kidsworkshop was op maandagmiddag 24 februari  voor kinderen vanaf 7 jaar. In deze workshop gingen de kinderen aan de slag met het programmeren van de Ozobot. Hierbij werden ze begeleidt door getrainde medewerkers van de bibliotheek.
Een Ozobot is een klein robotje dat je kunt programmeren met behulp van kleuren, lijnen en/of een simpele programmeertaal. Zo leerden kinderen spelenderwijs bezig te zijn met het geven van commando’s aan robotjes.

De volgende workshop is op maandag 30 maart, dan gaan we een hologram maken.
Wil je meedoen met deze gratis workshop, geef je dan snel op via www.bibliotheektwenterand.nl/agenda of aan de balie in de bibliotheek.