Lezing Jaap de Vries over Passion van Händel in Bibliotheek Vriezenveen

Inmiddels heeft de bibliotheek van Vriezenveen een muzikale traditie opgebouwd. In een reeks lezingen van Jaap en Faith de Vries zijn de laatste jaren veel beroemde klassieke muziekstukken besproken, zoals de Mattheus Passion, de Messiah van Händel en requiems van Faure en Mozart. Dit jaar gaat het over de Brockes Passion van Händel.

Deze Passion is lang lange tijd verwaarloosd, maar sinds 10 jaar staat het werk weer volop in de belangstelling. Vanaf de eerste klanken neemt Händel je mee in het lijdensverhaal en laat de componist zich van een onverwacht gepassioneerde en emotionele kant horen: angst, boosheid, verdriet, spijt, wanhoop, vreugde, woede, medelijden en overgave. Zo zingt Maria een mooi en stil duet met haar zoon Jezus.

Tijdens de lezing zullen een uitgelezen aantal uitvoeringen te horen en te zien zijn. Daarnaast worden vele wetenswaardigheden over de achtergronden en betekenis verteld.

Tijd: donderdag 20 februari 2020, 19.30-21.30 uur. De deur is open vanaf 19.15 uur.

Plaats: bibliotheek Vriezenveen

Kaarten: Leden € 3.50, niet-leden € 4.50 (inclusief koffie/thee), te koop in de Bibliotheken van Twenterand (Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar) of per mail: