Kinderen in Twenterand scoren met de Bibliotheek én Heracles!

Scoren kun je overal! Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor een goede toekomst en een gezond leven. Met Scoor een Boek! wil de Bibliotheek Twenterand, in samenwerking met Heracles Almelo, leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de deelnemende basisscholen aanmoedigen om met plezier te (blijven) lezen.

In de komende 8 weken gaan ruim 250 leerlingen in Twenterand zo veel mogelijk boeken lezen (scoren) in de klas. Dit jaar worden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door Heracles speler Mats Knoester.

De aftrap, rust en het fluitsignaal op school

Scoor een Boek! doorloopt drie fases. Deze week de aftrap en na enkele weken volgt de rust en bepalen we de tussenstand. Ten slotte klinkt na acht weken het fluitsignaal en sluiten alle deelnemende scholen, Scoor een Boek! af . Dan wordt bekend gemaakt hoeveel boeken er - in totaal- door alle deelnemende groepen in Twenterand zijn gelezen.

Scoor een Boek! is een landelijk, groeiend initiatief met deze editie duizenden leerlingen en vele deelnemende Betaald Voetbalclubs en bibliotheken.

De Bibliotheek is gesloten tot en met 15 maart. U kunt gebruik maken van de afhaalbieb (boeken afhalen op afspraak) door op maandag-, woensdag- of vrijdagochtend te bellen met bibliotheek Vriezenveen, of mailen naar