Drukbezochte opening Repair Café Westerhaar

Op vrijdagmiddag 31 januari is in de Klaampe in Westerhaar het eerste Repair Café geopend door wethouder Martha van Abbema. Ze bood daarbij een van de monteurs van het Repair Café een kapotte oplader aan die binnen het uur werd gerepareerd.
Ze zei als wethouder Duurzaamheid heel blij te zijn met dit initiatief van Bibliotheek Twenterand en Kulturhus De Klaampe. Hierdoor wordt niet alleen de afvalberg een beetje kleiner, maar ook de gezelligheid van het samen repareren met een kopje koffie of thee is heel belangrijk.
Deze eerste middag werden al verschillende apparaten voor reparatie aangeboden, zoals staande lampen, stofzuigers, een videorecorder, naaimachine, tosti-apparaat, naaimachine en een fiets. Ook zal er iemand komen die kleding kan repareren.
Het Repair Café is elke laatste vrijdag van de maand geopend in de hobby-kelder van de Klaampe van 13.00 tot 16.00 uur. U kunt u met uw kapotte apparaat aanmelden bij de gastvrouw en wordt op volgorde van binnenkomst opgeroepen.