Nieuws uit de Bibliotheek

Scoor een Boek! sluit af met sportieve dag

Het leesproject ‘Scoor een Boek’, dat tien weken geleden startte in de gemeente Twenterand, sluit donderdag 9 mei af met een sportieve dag op het terrein van de voetbalclubs DETO en DOS’37 in Vriezenveen. Tijdens deze sportieve bijeenkomst zal om 11.00 uur bekend gemaakt worden hoeveel boeken er gelezen zijn door de bijna 200 deelnemers uit de 9 groepen 5 en 6 van de basisscholen.

De afsluiting
De afsluiting van ‘Scoor een Boek!’ bestaat uit een sportief evenement op sportpark Het Midden in Vriezenveen. Het doel is om de kinderen na het vele lezen, nu ook op het veld te laten scoren. De kinderen komen in beweging tijdens de verschillende voetbalspellen. Voor de start van de spellen wordt bekend gemaakt hoeveel boeken er tijdens het project gelezen zijn op school. Deze sportieve bijeenkomst wordt georganiseerd door Heracles Almelo in samenwerking met de sportcoaches van de voetbalclubs DETO en DOS’37 en de bibliotheek Twenterand.

‘Scoor een Boek!’
Tijdens ‘Scoor een Boek!’ hebben leerlingen van de basisscholen uit de groepen 5 en 6 hun best gedaan om zoveel mogelijk leeskilometers te maken. Betaald voetbalclub Heracles Almelo ondersteund ten volle dit leesproject. In samenwerking met de Bibliotheek Twenterand werd het leesbevorderingsproject dit jaar voor het eerst in de gemeente uitgerold. De voetbalspelers van Heracles, waaronder Wout Droste en Joëll van Nieff, gaven aan dat naast sporten en spelen, lezen erg belangrijk is. Naast kilometers maken op het veld is het maken van leeskilometers net zo belangrijk voor je toekomst.

Thuiseditie
Alle kinderen die meegedaan hebben met de thuiseditie van Scoor een Boek! en de poster ingeleverd hebben in de bibliotheek, zijn uitgenodigd om op 12 mei a.s. gratis de thuiswedstrijd van Heracles Almelo in het Polman Stadion in Almelo te bezoeken.