Nieuws uit de Bibliotheek

Gedichtenwedstrijd "De moeder de vrouw"

De 84e Boekenweek wordt gehouden van 23 tot en met 31 maart en heeft als thema “De moeder de vrouw”, verwijzend naar een gedicht van Martinus Nijhoff.
Bibliotheek Twenterand en Theater Turf gaan ook dit jaar weer samen iets organiseren rond de week dat het boek centraal staat.
Er wordt een gedichtenwedstrijd gehouden rond het thema. Iedereen in Twenterand wordt uitgenodigd om hieraan mee te doen: vrouwen, mannen, alle leeftijden. Het origineelste gedicht wordt beloond met een boekenbon.

Tot 15 maart konden gedichten ingeleverd worden. De uitslag van de gedichtenwedstrijd wordt bekendgemaakt tijdens een leuke bijeenkomst op woensdag 27 maart van 10 tot 12 in het Historisch museum. Na een kopje koffie met wat lekkers kan het publiek genieten van een film uit 1948 met de titel ‘Vriezenveen reilt en zeilt’. In deze film, die opnames laat zien vanaf het Oosteinde richting het westen, worden ook onder meer de mensen, die destijds toevallig getuige waren van de opname, benoemd. Een helder straatbeeld uit het verleden dus, waar ‘de moeder de vrouw’ absoluut een groot aandeel in heeft.
Na de film neemt Alex Ekkel de deelnemers mee naar de afdeling antiek textiel en geeft hier een rondleiding.
Als laatste onderdeel is de prijsuitreiking aan de maker van het mooiste gedicht, dat de jury, bestaande uit Geja van Benthem van de Bibliotheek Twenterand, oud-lerares Nederlands Gerda Dorman en Marina Arbouw van Theater Turf, heeft uitgekozen.