Thijs van Dorth: Kinderdichter Twenterand 2019

Wat was het een geweldige wedstrijd tijdens de landelijke Gedichtendag in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar! Daar werd de finale gehouden van de gedichtenwedstrijd van de gemeente Twenterand. Dit evenement is een jaarlijkse traditie en werd inmiddels voor de vijftiende keer georganiseerd door de bibliotheken van Twenterand.
Het werd een spannende strijd tussen de genomineerde dichters van de groepen 5 en 6 van de basisscholen. Dit jaar deden er 8 basisscholen mee met 16 groepen. De bibliotheek selecteerde uit de vele gedichten de genomineerden.

Klik hier voor de foto's van de gedichtendag

Na een spannende finale maakte de jury, bestaande uit Marieke Stegeman, Marina Arbouw en Kristina Odenhamn, bekend wie zich een jaar lang “Kinderdichter van Twenterand 2019” mag noemen.
De eerste prijs ging naar Thijs van Dorth, leerling van groep 6 van basisschool Eltheto in Vriezenveen.