Boeken scoren met de Bibliotheek én Heracles!

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen wij, in samenwerking met Heracles Almelo, leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen Antonius, de Blokstoeke,de Fontein Hoofdweg, de Maten, de Pölle en de Smithoek stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

In 10 weken gaan bijna 200 leerlingen zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. Ook willen we de gezinnen van deze leerlingen stimuleren om mee te doen en zo veel mogelijk te lezen met de Thuiseditie Scoor een Boek!.

De aftrap, rust en het fluitsignaal

Scoor een Boek! doorloopt drie fases. Maandag 4 februari was de aftrap op de brede school Zuidmaten in Den Ham. Na 5 weken volgt de rust en bepalen we de tussenstand. Ten slotte klinkt na tien weken het fluitsignaal en sluiten alle deelnemende scholen, Scoor een Boek! af met een sportieve happening. Wij maken dan bekend hoeveel boeken er - in totaal- zijn gelezen.

Landelijk

Scoor een Boek! is een landelijk, groeiend initiatief met deze editie 11.000 leerlingen en 11 voetbalclubs.

Filmpje

Elk jaar verbindt een speler van Heracles Almelo zich aan het project. In een videoboodschap vertelt de speler de klas over het project en maakt hen enthousiast om zelf (boeken) te gaan 'scoren'.