Nationale voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er weer veel aandacht voor het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Veel peuters van de peuterspeelzalen komen op bezoek in één van de bibliotheken. Tijdens deze bezoeken wordt voorgelezen en er wordt informatie gegeven over het belang van voorlezen.
Dit jaar wordt voorgelezen uit het boek “Een huis voor Harry”, geschreven en geïllustreerd door
Leo Timmers. Dit prentenboek is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2019.
Het voorlezen in de bibliotheek gebeurt met behulp van een Kamishibai, een Japans vertelkastje, zodat alle peuters de platen goed kunnen zien.

Voorlezen is voor iedereen leuk maar ook belangrijk
Van voorlezen leer je nieuwe woorden, je leert je concentreren en luisteren, je leest over hoe de wereld eruit ziet en nog veel meer. Door aan kinderen veel boeken voor te lezen,verloopt het zelf leren lezen ook makkelijker. Uit onderzoeken is gebleken dat jonge kinderen die veel worden voorgelezen niet alleen met een voorsprong het lees- en taalonderwijs starten, maar dat ze deze voorsprong ook tijdens hun hele schooltijd weten te behouden.
Maar voorlezen is natuurlijk vooral erg leuk, zowel voor kinderen als voor de voorlezer!
Jaarlijks wordt ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen een landelijke Prentenboeken Top Tien samengesteld. In de bibliotheken van Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar kunnen deze boeken bekeken worden.

Speciale ledenwerfactie 0-6 jarigen
Kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Peuters en kleuters die tussen 23 januari en 2 februari lid worden van de bibliotheek, krijgen een klein cadeautje. (zolang de voorraad strekt).
Nieuwsgierig geworden? Breng met uw kind een bezoek aan één van de bibliotheken in Twenterand. Daar kan men u zeker meer vertellen.