Problemen met de e-booksapp van de Online Bibliotheek

Helaas hebben we de laatste tijd veel problemen met de e-booksapp van de online Bibliotheek. Sommige gebruikers van de iOS-app (Apple) hebben bijvoorbeeld last van verspringende of lege pagina's. Gebruikers van de Android-app (o.a. Samsung) lukt het soms niet om nieuwe e-books op te halen of hun boekenplank te verversen.

Nieuwe app in 2019

De online Bibliotheek slaagt er – samen met de appleverancier –niet in deze problemen te verhelpen. Het lukt helaas dan ook niet om voor de kerst de app te updaten. We vinden dit ontzettend vervelend. We blijven ons inzetten om de problemen met de huidige app te verhelpen, maar de problemen zijn moeilijk te reproduceren en daarmee niet eenvoudig te verhelpen.

Ondertussen werken we heel hard door aan de geplande nieuwe e-booksapp met meer functionaliteiten, die we in het eerste kwartaal van 2019 uitbrengen. We zetten alles op alles om die zo snel mogelijk te lanceren.

Alternatief tijdens de feestdagen

Ervaart u problemen bij het lezen in de app? Op de website van de online Bibliotheek staat een overzicht van oplossingen die mogelijk helpen. Maar u kunt het e-book bijvoorbeeld tijdelijk ook op uw pc of laptop (online reader) lezen. Of op een e-reader, als het boek daarvoor geschikt is. Ook kunt u de LuisterBieb proberen. We hebben nu een extra selectie luisterboeken speciaal voor de kerstvakantie.

Compensatie digitale leden

De KB compenseert  klanten met een digitaal lidmaatschap die zich actief met klachten melden: zij krijgen een gratis verlenging of we storten hun lidmaatschapsgeld terug als ze dat willen.