Nieuws uit de Bibliotheek

Mooie start theaterdrieluik 'Thuus komm'n5' in Het Punt

Mooie start theaterdrieluik 'Thuus komm'n5' in Het Punt

Mooie start theaterdrieluik “Thuus komm’n” met Gerrit Kolthof

Het “thuus komm’n” in zijn vroegere woonplaats Vroomshoop voelde voor drs. Gerrit Kolthof (72) uit Amsterdam op vrijdagavond 12 november als een warm bad. In een gezellige huiskamersessie op de vloer van de theaterzaal van Het Punt waren meer dan 100 bezoekers benieuwd naar zijn levensverhalen.

De vroegere columnist van NRC Handelsblad, schrijver, dichter en journalist voelde zich zichtbaar op zijn gemak op zijn geboortegrond. Vele anekdotes en gedichten over gebeurtenissen uit zijn jeugdjaren in Geerdijk en Vroomshoop passeerden de revue en werden met de nodige humor, zelfspot en relativeringsvermogen in veelal de streektaal verteld. Het vroegere misdienaartje van de Sint Willibrorduskerk aan de Geerdijk werd zelfs op een gegeven moment balorig. Met zijn aansprekende en herkenbare verhalen uit het lokale “rijke Roomsche leven” van weleer kreeg Gerrit Kolthof meer dan eens de lachers op zijn hand. Zijn op de columns in NRC Handelsblad gebaseerde boek “Klein Erfgoed” was tijdens de pauze in een mum uitverkocht.

De oud-Amsterdammer en huidige Geerdijker John de Vries van de stichting Levend Vroomshoop, die deze culturele avond samen met de bibliotheek Twenterand organiseerde, leidde deze avond en interviewde Gerrit Kolthof.

De gesprekken met en vertellingen van de innemende schrijver werden afgewisseld met muziek uit zijn jeugdjaren. Dat werd vertolkt door de aloude rockband Sound Set met Vroomshopers, oud-Vroomshopers en een Hammenaar in de gelederen. Deze live muziek van de sixties paste uitstekend in de formule van “Thuus komm’n”.

Het gelijknamige theaterdrieluik wordt op vrijdagavond 21 januari 2022 vervolgd met het thuus komm’n van onderzoeksjournalist en tv-maker Alberto Stegeman, die dan samen met meerdere onderdelen van De Harmonie Vroomshoop optreedt. Op vrijdagavond 25 maart 2022 komt de dichteres en tekstschrijfster Marga Kool naar Het Punt, die op gaat treden met de Vroomshoopse pianist Gezinus Veldman.

Entreekaarten voor deze beide voorstellingen in het kader van “Thuus komm’n” kunnen nog voor € 12,50 per avond veroverd worden via , telefoon 0546-642191, of op de website van www.bibliotheektwenterand.nl