Nieuws uit de Bibliotheek

Maakdag : Creëer je eigen Maak Experience

Maakdag : Creëer je eigen Maak Experience

De Maakdag op 3 september in het Punt in Vroomshoop biedt een uitdagend programma van ruim twee uur waarin je - in vaste tijdsloten -  maak- en programmeerworkshops naar keuze kan volgen. Elk tijdsslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop, zodat elk kind op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld kan ontdekken.

Kinderen van 4 t/m 6 jaar leren programmeren met robot Cubetto, van 6 tot 9 jaar is er de Ozobot, 9 t/m 12 jarigen ontdekken een nieuwe virtuele wereld met de VR bril en  jongeren van 13 t/m 19 jaar gaan aan de slag met 360 graden camera & Virtual Reality. Zie agenda op 3 september.

Het programma van de Maakdag bestaat altijd uit drie vaste onderdelen die in elk tijdsslot op dezelfde manier worden doorlopen. Bij ontvangst krijgen de deelnemers iets te drinken en ontdekken ze hoe een 3D geprint chocolaatje wordt gemaakt. Als hoofdonderdeel van de Maakdag volgen ze een van bovenstaande - vooraf gekozen - maakworkshops van 60 minuten, waarin ze een nieuwe techniek leren. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdag om draait!

Doe mee en ontdek nieuwe technieken en duurzame uitvindingen gewoon bij jou in de buurt!

Lees meer