Mijn Bibliotheek

Laden...

Nieuws van Bibliotheek Twenterand

Basisschool Antonius uit Vriezenveen winnaar Leesvirus Wierden-Twenterand 2018

In de zaal van de gereformeerde kerk in Wierden werd op woensdag 6 juni de prijs uitgereikt aan de winnaar van het Leesvirusproject Wierden-Twenterand.
Groep 5/6 van basisschool Antonius uit Vriezenveen behaalde uiteindelijk de hoogste score en werd daarmee de winnaar van 2018.

Leesvirus.nl is een ICT-leesproject voor kinderen uit groep 6 van de basisschool. Het is bedacht in Drenthe, In de gemeenten Wierden en Twenterand doet een aantal scholen al jaren met dit leuke en leerzame project mee. Maar liefst 280 kinderen van 3 scholen uit Twenterand en 7 scholen uit Wierden/Enter deden dit keer mee. Zij hebben de afgelopen 8 weken tien boektoppers gelezen, beoordeeld en antwoorden gegeven op de quizvragen over de leesboeken. Alle leerlingen konden dat doen via de speciale website van Leesvirus, www.leesvirus.nl

Op woensdagmorgen 6 juni werd het Leesvirusproject afgesloten met een slotfeest, waarbij goochelaar Jan Kosters voor een extra feestelijk tintje zorgde. Hij verscheen als dokter en wilde bij de leerlingen wel eens even testen hoe goed ze besmet waren geraakt met het leesvirus. Dat was het geval. Tijdens de quiz die gespeeld werd met een afvaardiging van elke school, bleek dat de leerlingen heel veel over de boeken wisten.
Voor de einduitslag ging dit jaar de strijd tussen De Antonius en De Maten. Beide scholen gingen gedurende de quizweken vrijwel gelijk op. De beslissing viel in de laatste spelronde waardoor uiteindelijk de beker naar Vriezenveen ging met op de tweede plaats De Maten. De winnende school kreeg een beker, een boekenbon en voor alle leerlingen een klein presentje.