Mijn Bibliotheek

Laden...

Nieuws van Bibliotheek Twenterand

Mees Felix van Prinses Beatrixschool uit Nijverdal winnaar Provinciaal Juniordictee 2018

Twenterandse deelnemers buiten de prijzen.

Op 9 april werd op initiatief van een groot aantal Overijsselse bibliotheken, in het vernieuwde Giga Konijnenhol van Vrijetijdspark Beerze Bulten, voor de achtste keer het Junior Dictee Overijssel gehouden.

Mees Felix van Prinses Beatrixschool uit Nijverdal had slechts 3 fouten in zijn dictee. Aan het dictee deden 17 deelnemers mee, die gemiddeld 10 fouten maakten.

Het dictee 'Schaatspret', dat geschreven en voorgelezen werd door kinderboekenauteur Fred Diks, was behoorlijk pittig vonden de deelnemers unaniem. De presentatie was in handen van Aart van het animatieteam van de Beerze Bulten.
De Twenterandse deelnemers Jip Dollen van CBS Eltheto en Rogier Tijhof van CBS Shalom scoorden wel goed maar vielen helaas niet in de prijzen.

De winnaar ging met een beker, een pen en natuurlijk eeuwige roem naar huis. De jury, onder voorzitterschap van Jan Kristen besprak het dictee na en was zeer te spreken over de spellingskwaliteiten van de deelnemende kinderen