Mijn Bibliotheek

Laden...

Nieuws van Bibliotheek Twenterand

Tess Lennips en Albert Hazeleger winnen regionale voorleeswedstrijd in Ommen. Twenterandse deelnemers vallen buiten de prijzen.

De winnaars van de regionale ronde van de voorleeswedstrijd zijn Tess Lennips en Albert Hazeleger.
Tess zit op De Hoekstee in Beerzerveld en las voor uit ‘Knotsspannend’ van Tosca Menten. Albert zit op Het Koloriet in Ommen en zijn boek was ‘Superhelden no. 1’ van Marcel van Driel. Beide winnaars brachten de spanning van hun boek goed naar voren bij het voorlezen. De jury vond het een moeilijke keuze maar was uiteindelijk unaniem.

Tien kandidaten afkomstig uit Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Twenterand deden mee aan deze wedstrijd in Theater De Carrousel. De twee winnaars gaan door naar de provinciale ronde in het ZINiN theater in Nijverdal die plaatsvindt op woensdag 11 april.

De jury bestond dit jaar uit:
- Renee Nieuwenstein (voorzitter), cultuurmakelaar bij de gemeente Dalfsen
- Aletta Pastink, taalcoach en voorleescoördinator bij de VoorleesExpress Hardenberg
- Jan Binnenmars, wethouder van de gemeente Twenterand

De presentatie van de avond was in handen van Martin Forget van ‘Theater zonder blabla’. Hij speelde ook een voorstelling in de pauze en die viel goed in de smaak.

De winnaar(s) kregen een boekenbon, bloemen en een oorkonde. Alle deelnemers kregen een bibliotheekbeker met paaseitjes.