Nieuws van Bibliotheek Twenterand

Joris Jansen, Dide Bosch en Fleur Hutten strijden voor een plek in de Provinciale Voorleeswedstrijd.

De Nationale Voorleeswedstrijden zijn in volle gang en de halve finale staat voor de deur.
Donderdag 8 maart strijden 10 voorleeskampioenen uit de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Twenterand om kampioen te worden in de regio Noord-Oost Overijssel.

De wedstrijd vindt plaats op donderdag 8 maart aanstaande in de theaterzaal van de Carrousel (Chevalleraustraat) in Ommen.
Vanaf 19.00 uur ‘s avonds strijden 10 kandidaten om een plaats in de provinciale finale op woensdag 11 april in het ZINiN theater te Nijverdal. De 2 beste voorlezers mogen daaraan deelnemen.
De jury bestaat uit:
- Renee Nieuwenstein (voorzitter), cultuurmakelaar bij de gemeente Dalfsen
- Aletta Pastink, taalcoach en voorleescoördinator bij de VoorleesExpress Hardenberg
- Jan Binnenmars, wethouder van de gemeente Twenterand

Zij beoordelen de voorlezers volgens criteria die in alle rondes gelden.
Elke voorlezer krijgt maximaal 5 minuten de tijd voor het voor te lezen fragment en een korte introductie. De kandidaat mag zich laten vergezellen door 12 supporters. De presentatie en de pauze-act worden verzorgd door Martin Forget van Theater BlaBla.
De deelnemers van 8 maart zijn:
Noelle Flierman De Bonte Stegge, Dalfsen
Jade Kamphuis Heilig Hartschool, Lemelerveld
Joris Jansen CBS Nieuwoord, Vroomshoo)
Fleur Hutten RK Willibrordusschool, Vroomshoop
Dide Bosch PC bassischool De Maten, Den Ham
Tess Lennips PCBS De Hoekstee, Beerzerveld
Albert Hazeleger CBS Het Koloriet, Ommen
Bente Blaauw OBS Prinses Margriet, Balkbrug
Elle de Vries Ds. Doekesschool, Hardenberg
Sara Willering CBS De Akker, Gramsbergen

Meer informatie kunt u vinden op: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. de Bibliotheken.
De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Ondersteuningsinstellingen.