Mijn Bibliotheek

Laden...

Nieuws van Bibliotheek Twenterand

Manouk Krikken uit Westerhaar gekozen tot Kinderdichter van Twenterand 2018

Wat was het een geweldige wedstrijd tijdens de landelijke Gedichtendag in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar! Daar werd de finale gehouden van de gedichtenwedstrijd van de gemeente Twenterand. Dit evenement is een jaarlijkse traditie en werd inmiddels voor de veertiende keer georganiseerd door de bibliotheken van Twenterand.
Het werd een spannende strijd tussen de 16 genomineerde dichters van de groepen 5 en 6 van de basisscholen. Dit jaar deden er 10 basisscholen mee met 16 groepen. De bibliotheek selecteerde uit ruim 300 gedichten de genomineerden.

Klik hier voor de foto's van de gedichtendag

Na een spannende finale maakte de jury, bestaande uit Marieke Stegeman, Marina Arbouw en Kristina Odenhamn, bekend wie zich een jaar lang “Kinderdichter van Twenterand 2018” mag noemen. Het niveau was dit jaar heel hoog en er waren drie gedichten die de meeste indruk maakten op de jury.
De eerste prijs ging naar Manouk Krikken, leerling van groep 6 van basisschool De Blokstoeke in Westerhaar.

Manouk won met het gedicht:

Vriendelijk afscheid

Ik heb een vriendin
Ik vind het leuk
Om haar te zien
Maar op een dag
was het de dag
dat ze er niet was,
niet in de klas.

De dag daarna
Speelde ik met haar in de schuur.
Ze vertelde me waar ze was
Bij een nieuwe school kijken in de klas.
Morgen was ze voor altijd weg.
Toen ging ze naar huis
Ik nam vriendelijk afscheid.

De winnaar ontving een beker en een boekenbon en alle deelnemers ontvingen een herinneringsmedaille en een bloem.