Robotica-lezingen Nederland Leest

Gepubliceerd op: dinsdag 14 november 2017

Nadat op woensdag 1 november de provinciale aftrap van Nederland Leest is gehouden in Almelo, hadden we vrijdag jl., in de bibliotheek van Vriezenveen, een erg interessante lezing van dr. Willem Peter de Ridder. Deze lezing stond in het teken van de invloed van robotica op werkgelegenheid. Hij gebruikte sprekende voorbeelden uit onder meer de zorg, de auto-industrie en de verzekeringswereld. Na het bespreken van de voorbeelden kwam een geanimeerde discussie op gang.

Aan de hand van stellingen werd een beeld geschetst van de mening van de ruim 20 aanwezigen, bewoners van Twenterand, over robots en de inbreng op de arbeidsmarkt.

De meeste respondenten waren nog niet bang dat robots hun werk over gaan nemen. En zien het ook wel zitten als ze het werk in combinatie met robots kunnen uitvoeren. Ook waren de respondenten merendeels wel overtuigd dat de komst van robots ook nieuwe banen op gaat leveren in de toekomst.

Dr. de Ridder houdt met z'n voordracht deze maand een ronde door Overijssel. Hierbij doet hij naast Vriezenveen en Almelo ook Nijverdal, Hengelo en Oldenzaal aan. Zie voor de data de site van Rijnbrink.nl: