CBS De Pölle opent tijdens start Kinderboekenweek nieuwe schoolbibliotheek.

Gepubliceerd op: vrijdag 06 oktober 2017

Vrijdag 6 oktober was het zover, op basisschool De Pölle in De Pollen werd niet alleen de jaarlijkse Kinderboekenweek, maar ook een echte schoolbibliotheek geopend! Bijna 800 boeken staan voortaan in de schoolbibliotheek, die in een lokaal van de school, nu nog tijdelijk, is ingericht volgens het landelijke concept van de Bibliotheek op School. De schoolbibliotheek zal over enige tijd na renovatie van de school haar definitieve plek krijgen.
Leesconsulent Sipy Bos en Dirry van de Grampel, projectleider van dBoS in Twenterand, zijn trots dat zij opnieuw op een school een bibliotheek hebben ingericht. De Pölle is de negende school in Twenterand die in samenwerking met De Bibliotheek Twenterand kiest voor deze nieuwe educatieve aanpak van de schoolbibliotheek.
Door een Bibliotheek op School te openen, zijn de kinderen altijd voorzien van actuele en interessante kinderboeken. Lezen is van groot belang voor de taalontwikkeling van kinderen. 20 minuten lezen per dag zorgt voor 800-1000 nieuwe woorden per jaar.
Na de opening was er voor de leerlingen een feestelijke voorstelling “Sterke Verhalen”, gespeeld door Jan Kosters.