Website voorlezen

Olivier Loeber uit Deventer winnaar Provinciale Finale Junior Dictee 2017; Twenterandse deelnemers buiten de prijzen.

Gepubliceerd op: woensdag 12 april 2017

Op 10 april werd op initiatief van een groot aantal Overijsselse bibliotheken, in het vernieuwde Giga Konijnenhol van Vrijetijdspark Beerze Bulten, voor de zevende keer het Junior Dictee Overijssel gehouden.

Olivier Loeber van basisschool De Wizard uit Deventer en Willem ter Harmsel van basisschool de Ronde Maat uit Rijssen hadden beiden slechts 8 fouten in hun dictee. Na een spannende barrage is Olivier Loeber uitgeroepen tot de glorieuze winnaar van het dictee. Aan het dictee deden 24 deelnemers uit 12 gemeenten mee.

Het dictee, dat geschreven werd door kinderboekenauteur Maren Stoffels, was behoorlijk pittig, vonden de deelnemers unaniem. Gemiddeld werden 16 fouten gemaakt. De Twenterandse deelnemers Marin Krahwinkel van de Kennedyschool en Daniël Kleinjan van de Oranjeschool scoorden wel goed maar vielen helaas niet in de prijzen.

De winnaar ging met een beker, een pen met inscriptie en natuurlijk eeuwige roem naar huis. De jury, onder voorzitterschap van oud-gedeputeerde Jan Kristen besprak het dictee na en was zeer te spreken over de spellingskwaliteiten van de deelnemende kinderen.