Website voorlezen

Primeur voor Twenterand: eerste boeklancering voor Jorian, Maud en Fabiënne van ‘Het KLEINTJE Schoolalfabet’ in De Bibliotheek Vriezenveen.

Gepubliceerd op: woensdag 15 februari 2017

Op 1 maart verschijnt Het KLEINTJE Schoolalfabet: een uniek boek over school en onderwijs. Uniek, omdat aan dit boek 60 jonge schrijvers en tekenaars uit groep zes tot en met acht hebben meegewerkt. Een co-creatie die laat zien hoe leuk school kan zijn, maar waarin ook de minder leuke kanten naar voren komen. Niet alleen leerlingen van verschillende basisscholen uit het hele land hebben hun bijdrage geleverd, maar ook leerlingen die thuisonderwijs volgen of zelfs helemaal niet naar school kunnen. In Het KLEINTJE Schoolalfabet komen dus de 'echte' onderwijsdeskundigen aan het woord en in beeld. Het boek is een ‘must’ om te lezen voor leerlingen in de basisschool-leeftijd en ook ouders met schoolgaande kinderen en mensen die zich betrokken zijn bij het onderwijs zullen het met genoegen lezen.

Jorian, Maud en Fabiënne werkten mee
Het KLEINTJE Schoolalfabet bestaat uit 26 hoofdstukken, waarin stuk voor stuk alle letters van het alfabet worden behandeld. Zo komen onderwerpen als alfabet, dyslexie, irritant, pesten, wereldoriëntatie en vrienden aan bod. Aan ieder hoofdstuk hebben meerdere jonge creatievelingen meegewerkt - door de tekst te schrijven of door een tekening te maken. Uit onze regio hebben Jorian, Maud en Fabiënne, (voormalig) leerlingen van CBS Shalom in Vriezenveen, diverse inspirerende bijdragen geleverd aan dit unieke boek.

BN'ers doen ook mee
Naast de verhalen van deze jonge onderwijsdeskundigen wordt in meer dan 20 hoofdstukken ook een vraag gesteld aan een bekende – en voor de jeugd – aansprekende Nederlander. Bekende Nederlanders, onder wie Mirjam Oldenhave (kinderboekenschrijfster, bekend van o.a. Mees Kees), Paul van Loon (kinderboekenschrijver, bekend van de boekenseries Dolfje Weerwolfje, De Griezelbus en Foeksia de miniheks), Maurits Groen (De duurzaamste man van Nederland), Rachel Rosier (presentatrice van tv-programma’s Checkpoint en Topdoks), Tosca Menten (kinderboekenschrijfster van o.a. Dummie de Mummie) en Margrite Kalverboer (De kinderombudsvrouw), beantwoorden vragen die betrekking hebben op school of zelfs hun eigen schooltijd.

Primeur – De eerste boeklancering in Vriezenveen
Bibliotheek Twenterand ondersteunt dit initiatief van harte. Op de dag van het verschijnen van het boek, 1 maart, heeft de vestiging van de bibliotheek in Vriezenveen, in samenwerking de boekhandel Bruna Vriezenveen, de primeur door de aftrap te geven voor de eerste boeklancering in Nederland rondom dit boek. Vanaf 13:45 uur (inloop) wordt het boek in de bibliotheek feestelijk gelanceerd met diverse activiteiten. Zo ontvangt burgemeester Visser van de gemeente Twenterand het eerste exemplaar, wordt voorgelezen uit eigen werk door de drie jonge Vriezenveense schrijvers.
Wilt u dit evenement meemaken, dan bent u van harte welkom! Maar aanmelding vooraf is noodzakelijk. Gezien de ruimte geldt hiervoor een maximum van 60 personen, meld u dus tijdig aan via ! Vol = vol.

Vanaf ca. 14.45 uur is er een heuse signeersessie door de jonge schrijvers.
De boekverkoop en het signeren is voor iedereen toegankelijk!

Het KLEINTJE Schoolalfabet is een full-color uitgave van De Alfabetboeken en uiteraard kan het boek geleend worden bij de Bibliotheek Twenterand. Het boek is natuurlijk ook te koop bij boekhandel Bruna in Vriezenveen. Daarnaast zijn de boeken ook verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandels door het hele land. Van ieder verkocht boek gaat 5 procent naar het goede doel, namelijk de stichting Lezen en Schrijven.

Meer informatie over De Alfabetboeken en Het KLEINTJE Schoolalfabet is te vinden op www.dealfabetboeken.nl/hetkleintjeschoolalfabet