Resultaten 1 - 10 van 23

Tijdens de zomer kun je altijd terecht in een van onze vestigingen. Je kunt overal al je materialen inleveren en lenen.
In de vestigingen Den Ham en Vriezenveen kun je in de zomervakantie op de gebruikelijke openingstijden terecht. De bibliotheken Vroomshoop en Westerhaar hebben de openingstijden aangepast.

De Maakdag op 3 september in het Punt in Vroomshoop biedt een uitdagend programma van ruim twee uur waarin je - in vaste tijdsloten -  maak- en programmeerworkshops naar keuze kan volgen. Elk tijdsslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop, zodat elk kind op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld kan ontdekken.

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Kulturhus de Klaampe en de Bibliotheek Twenterand organiseren samen weer Repair Café in Westerhaar. We starten op vrijdagmiddag 27 augustus van 13.00 tot 16.00 uur.

“We mogen best wat trotser zijn op ons zelf!”

Hij noemt zichzelf ZZP’er in dienst van de gemeente. Hans Broekhuizen (42) koos bewust en vol overtuiging voor het burgemeesterschap in Twenterand. Volgens de geboren Groninger is het een geweldig ambt in een prachtige plattelandsgemeente vol mogelijkheden. Want Twenterand heeft veel te bieden, maar we mogen best wat trotser op ons zelf zijn. Een nadere kennismaking met burgemeester Broekhuizen, de man die het liefst tussen de mensen staat.

Een splinternieuwe versie van het e-magazine BoekStart Voor Jou staat weer voor je klaar. De vormgeving is dit keer helemaal vernieuwd: fris, vrolijk en leuk! Met: jij bent de beste verhalenverteller, hoe maak je voorlezen een succes, boekjes om de natuur mee te ontdekken en aan de slag met je baby.

Bekijk het e-magazine hier

Met de komst van de computer leek het bordspel een stille dood te sterven, maar niets is minder waar! Sinds een aantal jaren stijgt de verkoop van bordspellen flink en worden weer volop spelletjesavonden gehouden, thuis, in cafés en buurthuizen. En waarom niet in de bibliotheek?! Binnenkort starten we in Vriezenveen, Vroomshoop en Den Ham met een spelletjes café waar iedereen, jong en oud, van harte welkom is. Hiervoor zijn natuurlijk wel bordspellen nodig. Daarom de oproep: Heb je bordspellen in de kast staan die niet meer worden gebruikt? Schenk ze aan de bibliotheek zodat veel Twenteranders er plezier aan kunnen beleven.

In de vestigingen van Bibliotheek Twenterand (Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar) begint weer de jaarlijkse zomerverkoop van afgeschreven materialen. Er is een ruime keuze uit o.a. romans, kinderboeken, informatieve boeken, dvd’s en tijdschriften. We vullen dagelijks de voorraad aan.
Tijdens de openingstijden van de vier vestigingen kun je je vakantieboeken kopen.

Heeft u geen computer?

Wilt u zelf aangifte doen, maar heeft u thuis geen computer of internet? Neem contact op met de Bibliotheek Twenterand en maak een afspraak. Hier kunt u gratis een computer gebruiken voor aangifte voor de Inkomstenbelasting en voor aanvragen van een toeslag. Ook kunt u hier de belastingaangifte printen. Van deze service kunt u tot 1 september 2021 gebruik maken, ook als u geen lid bent van de Bibliotheek.