Resultaten 1 - 10 van 22

In de vestigingen van Bibliotheek Twenterand (Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar) begint vanaf maandag 13 juni weer de jaarlijkse zomerverkoop van afgeschreven materialen. Er is een ruime keuze uit o.a. romans, kinderboeken, informatieve boeken, dvd’s en tijdschriften. We vullen dagelijks de voorraad aan.
Tijdens de openingstijden van de vier vestigingen kun je je vakantieboeken kopen.

Als je deze zomer lid wordt van de bibliotheek of je brengt een nieuw lid aan ontvang je een prachtig kookboek. Dit kookboek bevat verhalen en recepten van echte Vriezenveners. Er staan prachte foto's bij. De schrijvers en vormgever Petra Holland, Nienke Ploeger en Jouke Zomer hebben een groot aantal boeken geschonken aan de bibliotheek. Dankzij hen kan Bibliotheek Twenterand deze actie houden.

Heb je recht op Energietoeslag? En vind je het moeilijk om dit formulier in te vullen? De Bibliotheek, ZorgSaam of MEE IJsseloevers helpt je graag. Door deze samenwerking zijn er verschillende spreekuren waarop je van harte welkom bent.

De bibliotheken helpen met het digitaal invullen en ook met het papieren formulier.

Bijna vijfentwintig jaar heeft Christina zich met hart en ziel ingezet voor de bibliotheek in Den Ham en is ze een vertrouwd gezicht voor vele bezoekers. Maar binnenkort neemt ze afscheid.

Op haar laatste werkdag : vrijdag 20 mei tussen 14.00 en 20.00 uur is er voor iedereen gelegenheid om Christina gedag te zeggen. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar!

Bent u één van die senioren (70+) die met een Ipad (Tablet), computer en telefoon wil communiceren? Hoe kunt u mailen, appen of beeldbellen? En hoe u zo vanuit uw eigen stoel in contact kunt komen met uw kinderen, kleinkinderen, vrienden en anderen? Let dan op!

Bij de Bibliotheek Twenterand kunt u een tablet lenen. Dat is een kleine, draagbare computer met een aanraakgevoelig scherm.
U kunt hier zelf thuis mee gaan oefenen. En het mooie is dat u dat niet alléén hoeft te doen: u krijgt daarbij aan huis hulp en ondersteuning van een vrijwilliger van de bieb.

Het Repaircafe in Westerhaar is vanaf nu in de Bibliotheekruimte in Westerhaar. Er is  vrije inloop vanaf 13:00 uur. Gemakkelijk toegankelijk met dezelfde service en een  kopje koffie of thee.

In Bibliotheek Westerhaar draait het op 29 april allemaal om repareren. De monteurs bekijken en repareren de kapotte spullen. Er is vrije inloop vanaf 13.00 uur.

Op donderdag 7 april doet Fay Gerfen van basisschool Shalom uit Vriezenveen mee aan de provinciale voorleeswedstrijd in Nijverdal! Het wordt een spannende wedstrijd tegen de andere regionale voorleestoppers uit Overijssel. Wie wordt de provinciale voorleeskampioen 2022?

Wil je thuis meekijken naar de wedstrijd ? Dat kan door op deze link te klikken: Provinciale Voorleeswedstrijd Overijssel 2022

Wat was het gezellig maandagmiddag in de Bibliotheek in Westerhaar! Er werd gezellig gekletst en Pimpampet gespeeld. Met koffie en thee met een koekje erbij.
Elke maand is er een spelletjes middag,  In Westerhaar op de maandagmiddag, de volgende is 11 april en 9 mei. In Vriezenveen op de donderdagmiddag, hier is de volgende op 24 maart, en 28 april.    Tijd: van 14.00 – 15.30 uur.

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik De basis iets voor jou.We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op.
De gratis cursus voor mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt.

De cursus bestaat uit vier cursusmomenten van anderhalf uur. Deelname is gratis!

Fay Gerfen van basisschool Shalom uit Vriezenveen en Deslin Prudencia van basisschool De Vlinder uit Hardenberg hebben de regionale voorleeswedstrijd in Ommen gewonnen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen nu op 7 april de regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht worden zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!

De 10 voorleeskampioenen uit de gemeenten Hardenberg, Raalte, Olst-Wijhe, Ommen en Twenterand werden om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Een deskundige jury luisterde goed naar alle voorgelezen verhalen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een uitgebreid juryberaad werden Fay en Deslin tot winnaars uitgeroepen.