Bibliotheek Twenterand zoekt vrijwilligers!

Gepubliceerd op: donderdag 30 maart 2017

De bibliotheek Twenterand verandert van een uitsluitend professionele organisatie naar een organisatie waar, in aansluiting op de professionals, ook vrijwilligers werkzaam zijn.

Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die in samenwerking met de professionele krachten kunnen assisteren bij diverse werkzaamheden in de ‘Schatkamer’ van de Bibliotheek.
Bibliotheek Twenterand heeft 4 vestigingen in de kernen Vriezenveen, Vroomshoop , Den Ham en Westerhaar. Voor Vroomshoop en Westerhaar zoeken wij vrijwilligers.

Functiedoel vrijwilliger Schatkamer
De vrijwilligers worden in de Schatkamer ingezet als aanvullend op de professionele werkzaamheden. Doel daarbij is om de dienstverlening op een zo hoog mogelijk niveau te handhaven met daarbij een zo optimaal mogelijke klantgerichtheid.

De vrijwilliger Schatkamer
• is actief met opruimwerkzaamheden in de Bibliotheek
• verwijst, conform de te maken afspraken, de klant door naar het professionele personeel
• is uitvoerend op het gebied van de controle, het sorteren en het opruimen van materialen
• zorgt voor netheid, orde en representativiteit van de Bibliotheek
• treedt eventueel op als gastheer/vrouw tijdens onbemande openingsuren van de Bibliotheek
• is werkzaam onder leiding van de teamleider/verantwoordelijk persoon en verricht de werkzaamheden zoals door hem/haar zijn aangegeven
• voert eventueel andere, door de coördinator vrijwilligers aan te geven werkzaamheden uit.

Contacten
• De vrijwilliger onderhoudt contact met de andere vrijwilligers en de professionele medewerkers van de Bibliotheek
• De vrijwilliger onderhoudt contact met klanten in de Bibliotheek (rol gastheer/gastvrouw), conform de gemaakte afspraken
• De vrijwilliger neemt (op verzoek) deel aan een overleg van de Bibliotheek

- Goede contactuele eigenschappen
- Nauwkeurig
- Kan goed samenwerken
- Representatief
- Minimaal 1 dagdeel (3 uur) per week beschikbaar
- Digitaal vaardig
- Beheerst in voldoende mate de Nederlandse taal

Voor meer informatie: Hetty Haarhuis, coördinator vrijwilligers.
Te bereiken via telefoonnummer 0546-562385, of mailadres: