Computercursussen in het leercentrum

Gepubliceerd op: vrijdag 28 november 2014

internetcursusIn de Leercentra van de bibliotheken in Den Ham, Vroomshoop en Vriezenveen worden verschillende cursussen verzorgd. De cursussen starten, bij voldoende deelname, het hele jaar door met uitzondering van de zomermaanden.

Voor opgave en informatie over de startdata kunt u terecht bij:

ZorgSaam Twenterand Vroomshoop, t.a.v. Alie Menzo
Burg. Koetjestraat 2, 7681ZP Vroomshoop. Tel 0546-481456,

Basiscomputercursus windows 10 voor senioren

In een aantal lessen wordt uitgelegd wat een computer is, hoe je er mee omgaat.

De totale cursus bestaat uit 9 lessen. Afhankelijk van uw ervaring en voorkennis is deze in z'n geheel, of in 2 delen te volgen. De lessen zijn 2 uur per keer.

Deel 1. Basishandelingen en kennismaken met Windows (5 lessen)
(muisgebruik-, toetsenbord- bureaublad, eenvoudige programma’s/ app ’s downloaden, kopiëren /plakken, mappen maken, bestanden opslaan etc.)
Deel 2. E-mail en internet (4 lessen)
(bericht verzenden/ontvangen met bijlage ’s / foto's startpagina, surfen op het internet, favorieten etc.)

In de Leercentra zijn laptops aanwezig. Ook is het mogelijk om op uw eigen laptop te werken. Het is belangrijk dat u thuis oefent en dat uw eigen computer is voorzien van het juiste Windows programma. De basis computercursus is geschikt voor mensen vanaf 50 jaar.

Cursusplaats: Leercentrum Vriezenveen of Den Ham

Cursusprijs:
Totale cursus: 9 lessen. Bijdrage € 95,- (incl. lesstof)
Deel 1: 5 lessen. Bijdrage € 55,- (incl. lesstof)
Deel 2: 4 lessen. Bijdrage € 45,- (incl. lesstof)

Deelnemers : maximaal 7 cursisten in Den Ham en 10 in Vriezenveen

Cursus voor iPad (Apple) en voor Tablet (Android) 5 lessen

In deze cursus leert u de mogelijkheden van uw iPad / tablet. De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur per keer. Voor deze cursus neemt u uw eigen iPad / tablet mee. Er wordt gewerkt in kleine groepen.
De cursus is geschikt voor volwassenen.

De cursus omvat:
De belangrijkste functies van de iPad (Apple) of Tablet (Android)
Elke week een populaire applicatie (App).

Cursus:       5 lessen. Bijdrage € 60,- per cursus

Locatie:

Leercentrum bibliotheek Vriezenveen, maandag /dinsdag
Leercentrum Den Ham, dinsdag of woensdagmiddag
Leercentrum Vroomshoop: dinsdagmiddag

Cursusboek:      In overleg met de docent evt. zelf aan te schaffen

Workshop voor Smartphone / iPhone

Wilt u weten welke mogelijkheden uw smartphone/ iPhone heeft? In de workshop leert u alles over apps en WhatsApp, over foto's maken, bewerken en delen, over het luisteren naar muziek of een boek, over de navigatie-functie van uw smartphone en nog veel meer! De cursus is geschikt voor volwassenen.

Workshop: 2 lessen van 2,5 uur. Bijdrage € 25,- per workshop

Locatie: Leercentrum bibliotheek Vriezenveen, maandag /dinsdag Leercentrum Den Ham, dinsdag of woensdagmiddag
Leercentrum Vroomshoop, dinsdagmiddag

********************************************************************************************************

Digitaal Inloopcafé Vriezenveen.
Iedere eerste woensdagochtend van de maand van 10.00 tot 11.00 uur kunt u hier met uw digitale vragen terecht.

Digitaal Inloopcafé Vroomshoop.
Iedere tweede woensdagochtend van de maand van 10.00 tot 11.00 uur kunt u hier met uw digitale vragen terecht.

Digitaal Inloopcafé Den Ham
Iedere derde donderdag van de maand van 10.00 tot 11.00 kunt u hier met uw digitale vragen terecht.

Meer informatie over de cursussen en het Digitaal Inloopcafé

Voor opgave van de cursussen.
ZorgSaam Twenterand Tel: 0546-481456
Bibliotheek Twenterand Tel: 0546-562385

Z.I.P. locaties Twenterand
Vriezenveen, Koningsweg 28, tel: 0546-481450