Kinderboekenweek 2019

Reis mee!

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019, die loopt van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober 2019. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Anna Woltz. De makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 zijn astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert.

Manon Ossevoort opent Kinderboekenweek!

De in Vriezenveen geboren en getogen theatermaakster Manon Ossevoort, het ‘trekkermeisje’, opent op woensdag 2 oktober de Kinderboekenweek in Twenterand.
In de Kinderboekenweek van 2 tot en met 13 oktober 2019 met als thema ‘Reis mee’, staan voertuigen centraal. Manon bedacht een reis op haar tractor. Een reis naar het einde van de wereld en weer terug.
In bijna 4 jaar reisde Manon ruim 38.000 km, in haar eentje op een oude tractor met slechts een hond als gezelschap. Ze reisde door 22 landen met een maximale snelheid van 20km/u.
Tijdens deze reis over de wereld beleefde ze met haar tractor vele onwaarschijnlijke avonturen, met name in de Balkan en Afrika. Haar waargebeurde verhaal eindigde uiteindelijk op de Zuidpool met het bouwen van een sneeuwpop.

Op woensdagmiddag 2 oktober vertelt ze over haar avonturen en haar reis in de bibliotheek in Vriezenveen. Vanaf half drie zijn kinderen en ouders van harte welkom. En misschien komt ze nu ook wel op haar tractor…?

Zoef! Boek je trip en...go!

Tijdens de Kinderboekenweek neemt de bibliotheek Twenterand kinderen mee op een reis, waarin ze zelf ervaren hoe boeken je de wereld kunnen laten zien.
Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal
Met het Kinderboekenweekspel Zoef!! kunnen alle kinderen vanaf groep 4 op woensdagmiddag 2 oktober vanaf half drie in de bibliotheek in Vriezenveen en ook in de bibliotheek in Westerhaar, een spannende ontdekkingsreis maken.
Daarna op woensdagmiddag 9 oktober vanaf half drie in de bibliotheek in Vroomshoop en in de bibliotheek in Den Ham.
Het biebspel bevat een programma voor kinderen uit de groepen 4 tot en met 8. De opdrachten zijn verdeeld over 4 elementen land, zee, lucht en fantasie.
Aan de hand van boekfragmenten, vouwopdrachten, puzzels en veel en veel meer laten we kinderen de wonderlijke wereld van vervoersmiddelen ontdekken. Wie weet vinden ze zelf wel een heel nieuw voertuig uit!

Waar en wanneer?
Woensdagmiddag 2 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur in de bibliotheek in Vriezenveen. Hierbij gaat Manon Ossevoort, het ‘trekkermeisje’ uit Vriezenveen, ook vertellen over haar reis met de tractor over de wereld.
Woensdagmiddag 2 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur in de bibliotheek in Westerhaar in Kulturhus de Klaampe.
Woensdagmiddag 9 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur in de bibliotheek in Vroomshoop in Het Punt.
Woensdagmiddag 9 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur in de bibliotheek in Den Ham.

Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom!