Joris Jansen, Dide Bosch en Fleur Hutten voorleeskampioenen 2018 van de gemeente Twenterand

In de Brede school van Den Ham werd op dinsdag 6 februari de gemeentelijke voorleeswedstrijd gehouden. Na een spannende strijd werden Joris Jansen van CBS Nieuwoord, Dide Bosch van PC Dalton basisschool De Maten en Fleur Hutten van RK Willibrordusschool uiteindelijk de voorleeskampioenen van de gemeente Twenterand.
Deze drie kampioenen gaan Twenterand op donderdag 8 maart vertegenwoordigen in de halve finale, die plaats vindt in Theater “De Carrousel“ in Ommen. Daarna volgt nog een provinciale finale.

Kijk hier naar de foto's van de voorleeswedstrijd

Er werd voorgelezen in drie rondes, met telkens zes of zeven voorlezers.
Winnaar van de eerste ronde werd Joris Jansen, die de zaal boeide met het spannende boek ‘ Kijk niet in de spiegel’ van de schrijver R.L. Stine. Joris had een heel spannend, maar ook griezelig fragment gekozen, waar het publiek ademloos naar luisterde.
Dide Bosch, winnaar van de tweede ronde, las voor uit ‘Naar het noorden’ van Koos Meinderts, het boek dat in 2017 de gouden griffel won. Zij las dit ontroerende verhaal op een mooie ingetogen manier voor, zodat de emotie goed werd overgebracht. In ronde drie was de strijd om de eerste plaats het grootst. Uiteindelijk koos de jury voor Fleur Hutten, die een aangrijpend fragment voorlas uit ‘Kapot’ van Carry Slee.
De jury bestond in wisselende samenstelling uit wethouder Martha van Abbema, Gerda Dorman, voormalig docent Nederlands aan het Noordik in Almelo, Kirsten Postma, ambtenaar Onderwijs bij de gemeente Twenterand en leesconsulent Sipy Bos. Verder was er medewerking van 3 muzikanten van CBS De Regenboog en CBS de Pölle. Bij de prijsuitreiking kregen de winnaars een boekenbon, een tas van de Voorleeswedstrijd en een oorkonde. Voor alle voorlezers was er een medaille en een roos.
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. de Bibliotheken.