Digitale overheid

ZorgSaam Twenterand, Bibliotheek Twenterand, SeniorWeb en MEE willen graag weten of er onder ouderen behoefte is aan informatie en voorlichting over de Digitale Overheid.

De overheid vraagt ons steeds vaker om onze zaken te regelen via het internet. Denk aan het invullen van de belastingaangifte, het aanvragen van zorg- of huurtoeslag, verhuisgegevens doorgeven, de pensioengegevens inzien, inzage in AOW of PGB bij de sociale verzekeringsbank enzovoort.

Ouderen maken zich vaak zorgen over de veiligheid en de toegang tot de overheidsdienstverlening. Ook het missen van ervaring met de computer of tablet / IPad kan een drempel zijn in het gebruik van de overheidsdiensten. Hoe maak ik een afspraak met de gemeente, hoe regel ik mijn zaken met de overheid en hoe krijg ik toegang tot mijn persoonlijke gegevens. Ook het aanvragen en gebruiken van een DigiD kan voor veel mensen een obstakel zijn.

Hier vindt u een formulier waarop u uw naam en adresgegevens kan invullen als u behoefte hebt aan meer informatie en voorlichting over de “digitale overheid”. U kunt het formulier uitprinten en inleveren bij de Bibliotheken of bij één van de vier Zorginformatie Punten.

Deze formulieren liggen ook klaar in de bibliotheken, daar kunt u het ook ter plekke invullen.


Behoeftepeiling
Indien u meer informatie en voorlichting wilt over de “DIGITALE OVERHEID”
vul dan dit strookje in en knip het uit en lever het in.
 
Naam: ……………………………………………………………………
 
Adres: ……………………………………………………………………
 
Tel.nr: ……………………………………………………………………
 
e-mail: ……………………………………………………………………