eBooks eregalerij

ebooks20eregalerijOver de eBook galerij (gratis eBooks)
Bezoek de eBooks eregalerij! Dit is een digitale etalage waarin de openbare bibliotheken 25 klassiekers uit de Nederlandstalige literatuur - zoals Camera Obscura van Nicolaas Beets en Max Havelaar van Multatuli - aanbieden als eBook. U vindt er ook achtergrondinformatie en beeldmateriaal. De eBooks zijn door iedereen kostenloos te downloaden via een iPad-app of de website www.ebooks-eregalerij.nl.

In combinatie met filmpjes, foto's en uitgebreide documentatie krijgt u een breed aanbod van informatie over de 25 boeken en hun schrijvers. Zo kunnen onder meer een bibliografie en een biografie van de schrijver geraadpleegd worden. Via de eBooks eregalerij worden klassieke meesterwerken uit de Nederlandstalige literatuur op een moderne manier toegankelijk gemaakt voor een breed publiek!

Vanuit overzichtspagina
De eBooks eregalerij start vanuit een overzichtspagina met afbeeldingen en namen van de 25 schrijvers en de titels van de gekozen boeken. Door op de afbeelding van de schrijver te klikken of op de titel van het boek komt u op de pagina van de betreffende schrijver. Daar vindt u de informatie over de schrijver, verdeeld in de genoemde rubrieken, en kunt u het boek downloaden. Als u een boek eenmaal hebt ingeladen, kunt u het ook offline lezen. Om de informatie over schrijver en boek te kunnen raadplegen is uiteraard verbinding met internet noodzakelijk.

Bibliotheken en actuele eBooks
Bibliotheken willen hun klanten ook graag actuele eBooks aanbieden. Echter het leen- en auteursrecht op digitale boeken is nog niet geregeld. Eerst dienen op Europees niveau beslissingen hierover te worden genomen, voordat bibliotheken actuele eBooks kunnen gaan uitlenen. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied.