Vakantielezen!

Deze zomer is de Bibliotheek jouw reisleider.
Met Vakantielezen beleef je samen spannende avonturen en ontdek je de mooiste verhalen.

Reis mee!

Maak een bordspel op de Sprookjeseilanden, ren je rot in Sportmanië of lees het verhaal Monsterkrant van Paul van Loon.
In welk land start jullie reis? Verzamel alle schatten en maak kans op een tablet.
Meld je team gratis aan op www.vakantie-lezen.nl.

Lees jezelf de wereld rond

Heb je altijd al een bezoekje willen brengen aan Lachland? Ben je benieuwd wie er in Sportmanië wonen?
Voor Vakantielezen hebben 6 beroemde schrijvers verhalen geschreven.

• Sprookjeseilanden: Annemarie Bon
• De Griezelkust: Paul van Loon
• Avonturenland: Manon Sikkel
• Lachland: Tosca Menten
• Sportmanië: Harmen van Straaten
• Dierenrijk: Milouska Meulens

Lees de verhalen op www.vakantie-lezen.nl.

Wil je meer lezen? Kom langs in de bibliotheek of kijk op jeugdbibliotheek.nl voor extra leestips.

Activiteiten in de bibliotheek

Als je in de vakantie in de bibliotheek komt, kun je meedoen aan een leuke speurtocht. Met je pen en schatkaart ga jij op zoek!

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.