Hulp bij downloaden, installatie en gebruik CoronaCheck app

Wil je toegang tot een evenement in Nederland of een reis maken binnen de Europese Unie, dan heb je daar een coronabewijs voor nodig. Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck of via de website coronacheck.nl. In de meeste gevallen heb je daar een DigiD voor nodig.

• Vind je dit lastig?
  • Wil je graag een papieren bewijs uitprinten maar weet je niet hoe dit moet?
  • Heb je hier vragen over?

Wij helpen je graag verder in de Bibliotheek of bij het Zorginformatiepunt.

Bereikbaarheid

Je kunt ons bellen. Dit kan elke werkdag via de telefoonnummers (0546) 481 450 (ZorgSaam)
of (0546) 562 385 (Bibliotheek).

Je kan ook bij ons langskomen. Wij staan je graag te woord en helpen je verder.
Zie hieronder de openingstijden.

Den Ham
* Zorginformatie•punt (Goosensplein 1d): elke woensdag van 9.00 tot 12.00 uur.
* Bibliotheek (Roelofsbrink 10): maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Vriezenveen
* Zorginformatie•punt (Koningsweg 28): maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
* Bibliotheek (Jonkerlaan 4): maandag, woensdag en vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Vroomshoop
* Zorginformatie•punt (Oranjeplein 7h): maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.
* Bibliotheek (Burgemeester Koetjestraat 2): maandag en donderdag van 13.30 tot 17.00 uur.

Westerhaar
* Zorginformatie•punt (Hoofdweg 132j): vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
* Bibliotheek (Beeklaan 1): dinsdag en vrijdag van 15.30 tot 17.00 uur.

Vanaf zaterdag 25 september heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig voor het bezoek aan horeca, theaters, bioscopen en evenementen zoals festivals en sportwedstrijden. Zo’n toegangsbewijs verkrijg je via de CoronaCheck app. Maar niet iedereen is even bedreven in het downloaden, installeren en gebruik van de CoronaCheck-app. Daar gaan Bibliotheek Twenterand en ZorgSaam Twenterand inwoners die dat willen bij helpen.

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag hebt. Het coronatoegangsbewijs zet je zelf op je mobiele telefoon c.q. smartphone. Dit kan met de CoronaCheck-app.