Doe mee met een Maak Experience van twee uur!

De zomer 2021 staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie.
Ontdek allerlei technieken tijdens de Maakdag Twenterand in Het Punt in Vroomshoop op vrijdag 3 september.
Voor jong en oud valt er van alles te beleven en ontdekken zoals: Hoe werkt en programmeer je een Ozobot of de cubetto? En maak je eigen viruele wereld en beleef hem door de VR bril. Deze dag wordt georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met Tetem. Opgeven voor verschillende workshops kan via de website bibliotheektwenterand.nl/agenda of https://tetem.nl/maakplaatsen/evenementen/maakdag-twenterand/

Wat ga je doen?
Tijdens de Maakdag worden deelnemers ontvangen met drinken en een 3D geprint chocolaatje. Daarna start de gekozen workshop van een uur waarvoor je je opgegeven hebt. Dan volgt een carrousel met een drietal maak- en programmeerworkshops waar je kennis kunt maken met verschillende technieken. Hier kies je ter plekke welke workshop je wilt volgen.

Welke technieken je in het Mobiele Lab allemaal leren en ontdekken?
De activiteiten die je in het Mobiele Lab kunt uitvoeren zijn oneindig. Zo zijn er o.a. verschillende ontwerpprogramma’s waarmee je digitaal 3D kan ontwerpen en staan er 3D printers klaar om de ontwerpen te printen. Met een lasersnijder kunnen bezoekers in hout graveren en heel precies papier, stickers of textiel snijden. De foamsnijder helpt met het maken van grote vormen en bij stencils ontwerpen (ook op textiel) wordt de techniek van de snijplotter uitgelegd. Wie liever wearables maakt kan aan de slag met de digitale borduurmachine. En wil je ergens een replica van maken dan biedt de 3D scanner uitkomst.

Tickets
In de Ticketshop kan men een dagprogramma selecteren. Per dagprogramma verschilt alleen de maakworkshop van 60 minuten (2e programma onderdeel). Vervolgens bestel je per persoon (per leeftijdscategorie) een online ticket en krijg je toegang tot alle drie de onderdelen van de Maakdag. Voor kinderen kost het ticket 2 euro. Volwassenen betalen 3 euro voor een ticket. Je kunt tot 5 minuten voor aanvang je ticket online bestellen. Het is niet mogelijk om op locatie een ticket te kopen.

Voor jong en oud
“We zien ouders jonge kinderen uitleg geven hoe vroeger de weefmachines werkten als ze de techniek van de nieuwste borduurmachine bekijken. Of hoe jongeren hun opa en oma laten kennismaken met Artificial Intelligence, Virtual Reality en digitale kunst. Techniek zit verweven in onze (Twentse) cultuur en daar zijn we trots op!” aldus Wilja Jurg, directeur van Tetem.