E-books leen je bij de Bibliotheek!

Als je lid bent van de Bibliotheek kun je elke 3 weken tot wel 10 e-books tegelijk lenen. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. De collectie telt meer dan 10.000 e-books. Van literaire romans, thrillers, waargebeurde verhalen tot kinderboeken of poëzie. Met je biebpas lees je e-books helemaal gratis.

Consumententests

Alle tests en onderzoeken uit de consumentengids. Alleen in de Bibliotheek te gebruiken.

Slimme nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Met nieuws, leesoefeningen en uitleg van moeilijke woorden. ...

Van Dale

Doorzoek de online versie van het bekendste woordenboek van Nederland: de Van Dale. Alleen in de Bibliotheek.

LiteRom

Vele boekrecensies uit dag- en weekbladen over Nederlandse en buitenlandse literatuur. Te gebruiken in de Bibliotheek en thuis.

Luisterbieb App

De LuisterBieb is er voor iedereen. Een groot aantal luisterboeken is ook gratis voor niet bibliotheekleden beschikbaar. Je leent luisterboeken voor een periode van 3 weken, waarna je ze weer kunt verlengen.

Te laat begonnen met je literatuurlijst en nu in tijdnood? Met de gratis LuisterBieb app kun je naast lezen ook eens een boek luisteren. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

 

Theorie-examen Rijbewijs

Bezig met je rijbewijs en aan het leren voor je theorie examen?
Op de computers in de Bibliotheek kun je gratis theorie examens oefenen via theorie.nl.

Delpher

Met Delpher doorzoek en bestudeer je ruim 1 miljoen gedigitaliseerde regionale en landelijke kranten, boeken en tijdschriften. Thuis en in de Bibliotheek te gebruiken.

 

Winkler Prins

Doorzoek de online encyclopedie van Winkler Prins. De digitale encyclopedie Winkler Prins is er in drie varianten. De Grote Winkler Prins is geschikt vanaf 15 jaar, de Studie Winkler Prins vanaf 10 jaar en de Junior Winkler Prins vanaf 6 jaar.
Alleen in de bibliotheek te gebruiken.

Uittrekselbank

Uittreksels en informatie over auteurs uit binnen- en buitenland. Thuis en in de Bibliotheek te gebruiken.

Jeugdbieb

Online cursussen van de Bibliotheek

Als lid van een Bibliotheek kan je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Van ons cursusaanbod steek je altijd wat op.

Oefenen.nl

Oefenen met lezen, schrijven, rekenen en internetten. Leer tegelijkertijd over onderwerpen als werk, opvoeding, gezondheid en omgaan met geld.

MuziekwebLuister

Publiek wijzer

In de Publiekwijzer zijn de collecties van bijna 400 bibliotheken samengebracht. Het is de meest complete bron voor het vinden van beschikbare bronnen zoals boeken en tijdschriften in Nederlandse bibliotheken. Je kunt Publiekwijzer gratis gebruiken in de bibliotheek.

Jeugd uittrekselbank

In de Jeugd Uittrekselbank vind je honderden uittreksels van jeugdboeken en auteursportretten van jeugdboekenschrijvers. 

Thuis en in de bibliotheek te gebruiken.

Bereslimme boeken

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.