Direct naar de inhoud

Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Tentoonstelling Kantklossen

Tentoonstelling Kantklossen

In november en december is in de tentoonstellingsruimte van de bibliotheek Vriezenveen het kantkloswerk van Corry Hofstee te bewonderen.

Het klossen van kant wordt al eeuwen beoefend. En de fijne kunst van het kantklossen wordt gelukkig nog steeds beoefend. Hou je van handwerken, kom dan eens kijken bij deze tentoonstelling.
Corry is geboren in Tilburg maar woont nu al 55 jaar in Twente. Na haar opleiding tot docent Handvaardigheden kreeg ze interesse in het kantklossen. Bij een demonstratie van dit handwerk, was het de berg klosjes op een kussen die haar deed twijfelen of ze dit ooit zelf zou kunnen. Na het volgen van eerst een thuiscursus en daarna de Kaderopleiding van Stichting Goed Handwerk werd ze zo ervaren, dat ze ook zelf kantkloslessen ging geven.

Om Corry te citeren: “Mensen zien kantklossen als een moeilijke hobby maar uiteindelijk zijn er maar twee handelingen die steeds terugkomen - Kruisen en Draaien.
Wanneer je begint met dik en gekleurd garen zie je heel goed wat er gebeurt en op het kussen ligt altijd een patroon waar je goed op kunt zien wat de volgende handeling is”.

In haar tentoongestelde werkstukken in de bibliotheek in Vriezenveen is haar vakmanschap te zien. Te bewonderen zijn allerlei prachtige kunstwerken van kant. Tijdens de openingsuren van de Bibliotheek is iedereen welkom.

 

Vanaf donderdag 19 november zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Twenterand weer open!