Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Lezing over Passion van Händel

Lezing door Jaap en Faith de Vries over de Brockes Passion van Händel.

Inmiddels heeft de bibliotheek van Vriezenveen een muzikale traditie opgebouwd. In een lange reeks lezingen van Jaap en Faith de Vries zijn de laatste jaren veel beroemde klassieke muziekstukken besproken, zoals de Mattheus Passion, de Messiah van Händel en requiems van Faure en Mozart.

Dit jaar gaat het over de Brockes Passion van Händel.

Deze Passion is lang lange tijd verwaarloosd, maar sinds 10 jaar staat het werk weer volop in de belangstelling. Vanaf de eerste klanken neemt Händel je mee in het lijdensverhaal en laat de componist zich van een onverwacht gepassioneerde en emotionele kant horen: angst, boosheid, verdriet, spijt, wanhoop, vreugde, woede, medelijden en overgave. Zo zingt Maria een mooi en stil duet met haar zoon Jezus.

Tijdens de lezing zullen een uitgelezen aantal uitvoeringen te horen en te zien zijn. Daarnaast worden vele wetenswaardigheden over de achtergronden en betekenis verteld.

Tijd: Donderdag 20 februari 2020, 19.30-21.30 uur. De deur is open vanaf 19.15 uur.

Plaats: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, 7671 GM Vriezenveen

Kaarten: Leden € 3.50, niet-leden € 4.50 (inclusief koffie/thee).
Te verkrijgen in de Bibliotheken van Twenterand (Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar) of per mail: .