Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Vriezenveen 650 jaar

In Bibliotheek Vriezenveen en de Vriezenhof is veel te doen in de feestweek van 13 tot en met 21 september!

Tentoonstelling Bernard Jaspers Faijer

De hele maand september is er een tentoonstelling van de schilderijen van Bernard Jaspers Faijer (1903-1979). Hij schilderde de geschiedenis en gebruiken van Vriezenveen. Zijn werk is te zien in de Leeszaal van de Bibliotheek.

Foto slideshow

Tijdens de feestweek draait in de Bibliotheek een slideshow met foto’s van oud Vriezenveen op een touch-table.

Film De Ruslui

De hele feestweek kunt u even rustig gaan zitten om de film De Ruslui te zien onder genot van een kopje koffie of thee. Deze film, van Leo de Boer en Karina Meeuwse, gaat over Vriezenveners die in de negentiende eeuw naar Sint-Petersburg trokken om daar handel te drijven in o.a. handgeweven linnen. De film duurt een uur en is te zien in de studieruimte van de Bibliotheek.

Zaterdag 14 september: Tussen Kunst&Kitsch

Op 14 september zijn van 10.30 tot ca 13.00 uur twee taxateurs van het Twents Veilinghuis aanwezig in Bibliotheek Vriezenveen. Dit is uw kans om achter de geschiedenis en de waarde te komen van uw erfstuk, schilderij of op zolder bewaarde schatten.

Voorlezen in het Vjeans

In De Vriezenhof worden op dinsdag 17 september van 14.30 tot 16 uur in de recreatiezaal verhalen en gedichten voorgelezen in het Vjeans. U bent hier ook van harte welkom.

Gratis Proefabonnement!

Bij een feest hoort ook een kadootje! Daarom kunt u in de hele maand september een gratis abonnement voor 3 maanden afsluiten. Dit geldt in alle vestigingen van Bibliotheek Twenterand (Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar). Hiermee krijgt u drie maanden gratis toegang tot de collectie van de Bibliotheek met miljoenen boeken, tijdschriften en films en meer dan 10.000 e-books! Vraag ernaar bij de medewerkers van Bibliotheek Twenterand.

Voor verdere informatie en openingstijden:

De website van de Vriezenhof en van de bibliotheek.