Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Boekenweek "De moeder de vrouw"

Boekenweek

Samenspel Bibliotheek Twenterand, Theater Turf en Historisch Museum Vriezenveen tijdens de Boekenweek.

De 84e Boekenweek wordt gehouden van 23 tot en met 31 maart en heeft als thema “De moeder de vrouw”, verwijzend naar een gedicht van Martinus Nijhoff.
Bibliotheek Twenterand en Theater Turf gaan samen met het historisch museum in vriezenveen een interessante bijeenkomst organiseren.
Deze Twenterandse ochtend wordt gehouden op woensdag 27 maart van 10.00 tot 12.00 uur in het museum aan het Tilanusplein. Na een kopje koffie met wat lekkers kan het publiek genieten van een film uit 1948 met de titel ‘Vriezenveen reilt en zeilt’. In deze film, die opnames laat zien vanaf het Oosteinde richting het westen, worden ook onder meer de mensen, die destijds toevallig getuige waren van de opname, benoemd. Een helder straatbeeld uit het verleden dus, waar ‘de moeder de vrouw’ absoluut een groot aandeel in heeft.
Na de film neemt Alex Ekkel de deelnemers mee naar de afdeling antiek textiel en geeft hier een rondleiding.
Als laatste onderdeel is de prijsuitreiking aan de maker van het mooiste gedicht over de moeder de vrouw, dat de jury, bestaande uit Geja van Benthem van de Bibliotheek Twenterand, oud-lerares Nederlands Gerda Dorman en Marina Arbouw van Theater Turf, heeft uitgekozen.

Indien u aan het ochtendprogramma in het museum wilt deelnemen, kunt u zich daarvoor opgeven bij de bibliotheek. Dat kan persoonlijk, per telefoon 0546-562385 (Vriezenveen) en 0546-641352 (Vroomshoop), of via email. Omdat er een beperkt aantal plaatsen is, liggen na aanmelding de toegangskaartjes voor u klaar bij de bibliotheken, of -indien gewenst- bij het museum.

Uiterlijk opgave tot 25 maart. De toegang en de versnaperingen zijn gratis.