Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Voorleeswedstrijd

Wie worden de voorleeskampioenen van de gemeente Twenterand?

Op dinsdag 6 februari a.s. organiseert Bibliotheek Twenterand weer de jaarlijkse voorleeswedstrijd voor de basisscholen van Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar. Aan deze voorleesdag, die in de Brede School van Den Ham wordt gehouden, doen elk jaar bijna alle scholen mee.
In dezelfde periode worden in Overijssel in elke gemeente voorleeswedstrijden georganiseerd. Doel van deze voorleeswedstrijden is om gezamenlijk met de scholen het plezier van lezen en voorlezen van mooie, spannende verhalen te promoten. Met als motto: “Meer lezen, beter in taal”.

De gemeentelijke voorleeswedstrijd wordt in drie rondes gehouden. Van elke ronde gaat de beste voorlezer naar de halve finale, die op woensdag 6 maart plaats vindt in multifunctioneel Centrum “De Carrousel“ in Ommen. Daarna volgt nog de provinciale finale.

De voorleeswinnaars van de Vriezenveense, Vroomshoopse, Westerhaarse en Den Hamse basisscholen lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek.
De eerste ronde begint om 16.15 uur, de tweede om 18.30 uur en de derde ronde om 20.00 uur. De voorlezers zijn leerlingen uit de groepen 7 en 8.

Een deskundige jury zal die dag beslissen wie zich de voorleeskampioenen van de gemeente Twenterand mogen noemen.