Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Workshop ‘Muziek op schoot’

Workshop ‘Muziek op schoot’ met BoekStart babyboekjes in Bibliotheek Vriezenveen.

Binnenkort wordt er weer eenmuzikale workshop voor ouders en hun baby of peuter gehouden bij de Bibliotheek Vriezenveen

De Bibliotheek organiseert deze workshops ‘Muziek op schoot’ vanuit het project BoekStart, dat ouders laat ontdekken dat het lezen van boekjes maar ook zingen samen met hun baby of peuter leuk en leerzaam is.
Baby’s die al vanaf ongeveer 6 maanden met boeken en liedjes in aanraking komen, hebben daar hun hele leven profijt van. Onderzoeken wijzen uit dat als aan jonge kinderen 15 minuten per dag wordt voorgelezen, hun woordenschat 5 keer groter is dan bij kinderen die niet worden voorgelezen.
BoekStart is een succes in de bibliotheken van Twenterand. Dankzij een goede samenwerking tussen de bibliotheek en de Jeugdgezondheidszorg vinden veel ouders en hun jonge kinderen de weg naar de bibliotheek.

De workshops worden gegeven door muziekdocente Nelleke Roozenbeek.
Aan de hand van BoekStart-boekjes wordt tijdens de workshops voorgelezen, gezongen en gespeeld met de baby of peuter. Ouders worden daarbij van harte uitgenodigd mee te doen.
De toegang is gratis! Omdat er gewerkt wordt in kleine groepen, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Stuur daarvoor een mailtje naar:

Na deze workshops start Nelleke Roozenbeek bij voldoende deelnemers weer een cursus ‘Muziek op Schoot’ (5 lessen) in de bibliotheek van Vriezenveen. Deze cursus wordt op woensdagochtenden gegeven,

Nadere informatie daarover via