Activiteiten Bibliotheek Twenterand

Koken met geschiedenis

Thea Kroese vertelt
Koken met geschiedenis

Helemaal passend bij het Nederland Leest thema 'voeding' vertelt Thea Kroese over eten in vroeger tijden en haar nieuwe boek 'Koken met geschiedenis'.

Hoe smaakt turf bij de koffie? En waar komt carpaccio vandaan? Thea Kroese begint in haar boek 'Koken met geschiedenis' bij elk recept met een stukje geschiedenis.
Vanuit de historie van de Nederlandse/Twentse keuken vertelt Thea over bijzonderheden van de voeding.
Heel veel van weleer komt terug in de voeding en keuken van nu. Denk aan het enthousiasme voor vergeten groenten en dergelijke.

En wat was door de eeuwen heen gezonde voeding? De mening daarover verandert constant. Veertig jaar geleden moest het: eenmaal per etmaal een ei-maal. Daarna maximaal drie eieren per week en nu mag het weer.
Bovendien waren niet alle streekgerechten ongezond. De producten die gebruikt werden in de streekkeuken zien we nu terug in eigentijdse tapenades en andere gerechten.

U bent van harte welkom in de Bibliotheek Vriezenveen op donderdagavond 22 november om 19.30 uur  om te luisteren naar een smakelijk verhaal!

De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren even aanmelden in uw bibliotheek of per email: